Home » Creatieve kleurtechnieken

Creatieve kleurtechnieken

Bij een creatief geknipt kapsel benadruk ik de verschillen door tenminste één sectie een contrasterende kleur te geven. Dit word ook wel een vlak-kleuring genoemd. 

Meestal heeft een vlak-kleuring als eye-catcher tenminste één contrasterend kleurkarakter zoals: rood, koper, violet, superlichtblond of grijs tonen. De keuze van de kleuren hangt natuurlijk helemaal af van de basiskleur van het kapsel. Bovendien is het belangrijk dat het vlak als accent precies op de goed plaats word gezet en de lijnen van het creatieve model volgen zoals ik het heb geknipt. Hierbij geldt: "Less is more"

Het gaat dus erom dat de contrastkleur als een eyecatcher eruit springt. Ook kan een vlak worden ingezet met meerdere tinten. Dan plaats ik met folies, 2 of meerdere tinten, om&om in één blok. 

Bij half lang of lang haar gebruik ik tegenwoordig steeds vaker een freehand kleurtechniek zoals: 'balayage' wat 'vegen' betekend. Het effect hiervan is dat de kleurverschillen minder hard zijn en mooier in elkaar overlopen.