Lockdown 2021 » Nieuws » Haartrends herfst 2019

Haartrends herfst 2019

Gepubliceerd op 13 oktober 2019 om 22:17

Alles waar het woord 'statement' voor staat, wordt tegenwoordig een trend. Van het dragen van een middenscheiding met een Peek-a-Boo effect tot het stoere Noorse vlechtwerk, dit zijn de mega populaire trends die je steeds vaker op straat zult zien. Dit najaar van 2019 kun je jouw stoutste haarfantasieën laten uitkomen en een statement maken met een uniek kapsel uit de volgende haartrends:

Elk nieuw seizoen wordt gekenmerkt door nieuwe haartrends. Bekende merken blijven elke keer weer met iets nieuws uitkomen op de catwalk omdat we er graag deel van uitmaken, vooral als we anderen ermee kunnen inspireren. Het najaar van 2019 staat in het teken van makkelijke kapsels met een speelse twist die ook in een handomdraai stijlvol gedragen kunnen worden.

1. De lage paardestaart

De eerste trend die dit jaar doorbrak en veel te zien was op de catwalks van de grote merken was de lage paardenstaart.

Deze haarstijl vereist mooi lang glanzend en gezond haar. Goede professionele haarverzorging vooraf mag dus zeker niet ontbreken als je aan deze trend wilt meedoen.

Styling:

Tip: gebruik Malibu Cream uit Glynt's gladmakende productlijn Smooth om je haar te drogen.

Kam na het drogen het haar met een borstel, verzamel het haar in een staart aan de achterkant onderaan je hoofd bij je haargrens in de nek en bind het haar vast met een haarelastiek op een strakke staart.

Je kunt ook een stijltang gebruiken om de staart extra glad en glanzend te maken voor een glamoureus effect.

De intense glans van deze paardenstaart maakt het een elegant kapsel om te dragen tijdens het uitgaan.

2. Een lage zijscheiding

Waar de zomer gedomineerd werd door een middenscheiding met een Peek-A-Boo effect, zal de lage zijscheiding dit najaar zijn comeback maken.

De lage zijscheiding zorgt ervoor dat je kapsel een stijlvol jaren '60 gevoel krijgt.

 

Styling:

Probeer je lage zijscheiding een Peek-A-Boo wave te geven door met een stijl of krultang je haar van het gezicht naar achteren te krullen.

Een lage zijscheiding is leuk om te dragen in combinatie met een paar elegante Fingerwaves door het haar met je krul of stijltang rond je gezicht te framen in mooie slagen .

Fixeer je creatie met Mistral Build-up hairspray uit de Glynt Spray serie zodat je de hele dag er va-va-voom uitziet en een onvergetelijke indruk achterlaat.

3. Stoer Noors vlechtwerk

Een zomertrend die we lekker meenemen naar de herfst zijn opgestoken losse knotten en Noorse vlechten.

We komen vlechten in alle mogelijke uitvoeringen tegen, maar het mag lekker grof en er niet te presies eruit zien. Losse plukjes benadrukken dat effect.

Styling:

Het is leuk als je eerst een paar kleuraccenten in je haar laat zetten bij je kapper. Dit kan gedaan worden met een face-frame kleuring aan beide zijden zodat je haar een speels symmetrisch kleureffect heeft.

Als je het haar invlecht, zullen deze verschillende accenten een mooi diepte kleureffect in je vlecht geven.

Deze gevlochten vrouwelijke Noorse stoerheid gedragen in je vrije tijd of op het werk wordt wanneer, gedraaid en vastgemaakt met spelden op de achterkant van je hoofd, ineens een classy avondlook.

4. De long Bob (Lob)

Een andere trend die we meenemen naar de herfst van 2019 is de Long bob, de Lob. Een uitgegroeide Bob die de schouders raakt.

De lob word gedragen in een middenscheiding. Geef het haar rond je gezicht een Peek-A-Boo wave door met een stijl of krultang je haar van het gezicht naar achteren te krullen.

Styling:

Voordat je je haar begint te drogen, gebruik je wat Velvet-Mousse uit Glynt's Setting serie, zodat je haar de hele dag lang je waves kan vasthouden en fixeer het met Mistral build-up Spray uit Glynt's Spray serie.

 

Bij een Lob is een face-frame haarkleuring erg mooi, die je vervolgens vanuit je middenscheiding naar buiten krult met een Peek-A-Boo wave effect en waarmee je je haar een extra speels bohemian fashion statement geeft.

5. Speelse krullen met volume

Ja, je hebt het goed gelezen, krullen zijn helemaal terug. De wilde beachlook laten we achter ons, in 2020 is het krullentijd!

Waar sommige van mijn klanten dit jaar al de stap hebben gezet om hun haar te laten permanenten, betekent dit dat je jouw haar niet meer hoeft te ontkrullen. Natuurlijke krullen zijn weer helemaal trendy om te laten zien.

In lagen geknipt, wordt er volume gecreeërd. Door te knippen met de freehand Curl-Sys techniek, worden alle krullen in verschillende lengtes geknipt voor extra lossigheid en speelse oneffenheden.

Permanenten kunnen niet online geboekt worden. Voor deze behandeling kun je een adviesafspraak boeken.

Samen bespreken we eerst alle voor- en nadelen die een permanent met zich meebrengt.

Permanenten is een intensieve behandeling met een diepe impact op het haar. Dit vereist discipline als het gaat om dagelijks onderhoud en zorg met een speciaal samengesteld haarverzorgingspakket van professionele Sulfaat & Siliconenvrije haarverzorging.

6. Trendwatching 2020 BIG HAIR, don't care!

De meest opvallende haartrend die voor 2020 wordt verwacht is de terugkeer van het 'good old times' Big hair.

Grote volumes en getoupeerde manen huppelden dit seizoen voor het eerst sinds jaren weer over de catwalks. Toonaangevend waren de retro Big-Hair kapsels bij de Fashion show fall/Winter 2019/2020 van Moschino!

Dat wordt met rollers onder een droogkap zitten, hete krultangen verdragen, touperen en veel haarlak spuiten voor een over the top volume retro Big-Hair coupe. The bigger the better!

Dit jaar kreeg ik ook de opdracht om op Naomi Grunning een Big-hair stijl te creëren voor de fotoshoot van het openingsfeest van haar nieuwe kantoor SUPERMINDS 

Zullen meer vrouwen zich in 2020 gaan presenteren met een ongeëvenaarde Glamslam statement voor een avondje uit?

Zal Big Hair in 2020 een echte "INVOGUE" haartrend worden? Dat hangt natuurlijk af van jullie beste diva's.

Maar als jullie stylist ben ik er nu al helemaal gek op.

Moschino | Fall Winter 2019/2020 Full Fashion Show | Exclusive

Vond je dit artikel interessant en leuk?  Plaats je stem of laat een reactie achter en vergeet natuurlijk niet te delen

Rating: 5 sterren
1 stem

 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.