Home » Nieuws » Hoe verzorg je jouw haar in de Winter?

Hoe verzorg je jouw haar in de Winter?

Gepubliceerd op 15 oktober 2019 om 22:25

De winter is in aantocht. De dagen worden korter en kouder en als het straks ook nog gaat vriezen, komen al die haarproblemen die je even was vergeten weer in alle hevigheid terug. Dit jaar wil jij daar goed op voorbereid zijn maar hoe pak je dat nu aan?

Je merkt het meteen dat het winter is zodra je weer een sjaal gaat dragen. Bij het aankleden of uitkleden knettert je kleding over je statisch geladen haar dat vervolgens alle kanten opstaat.  Door de droge verwarmingslucht en temperatuurwisselingen: ga je van je warme huis door de vrieskou, sneeuw of regen naar de warmte van je werk en daarna weer terug door de ijzige kou naar huis. Hoe krijg jij je haar zo goed mogelijk door deze gure periode?

De keuze voor de juiste haarverzorging begint al bij waar jij jouw producten gaat kopen. In een eerder artikel legde ik al het kwaliteitsverschil uit tussen retail haarproducten en professionele haarverzorging. Daarom zal ik in dit artikel uitleggen met welke professionele producten jij jouw haar de hele winter optimaal kunt verzorgen.

Winter haarverzorgings-advies van kapper Raf

  • Gebruik in de wintermaanden in iedergeval een hydraterende shampoo en altijd een hydraterende conditioner. Hierdoor droogt je haar minder uit en is het minder statisch. Je kunt altijd naa het afdrogen van je haar een beetje olie in je haar doen. Dit helpt je haar te beschermen tegen temperatuursverschillen en wrijving met sjaals en mutsen. Glynt heeft een shampoo en een conditioner waaraan al een beetje nutri-oil is toegevoegd. Veel mensen zijn bang om haarolie te gebruiken, maar maakt haarolie je haar vet? Niet als je goede olie gebruikt die in het haar trekt. Gebruik een klein beetje op handdoekdroog haar en kam het dan goed door. Droog je haar met een fohn en je zult merken dat je haar de olie heeft opgenomen. Gebruik het liefst een föhn met ionische technologie die de blaaslucht ioniseert (negatief laad) om statisch haar extra tegen te gaan.
  • Gebruik als je klaar bent met föhnen een professionele styling cream zoals Vitadaycream of spray een spaarzame hoeveelheid Diamond-Shine Spray op je handen en kneed dit in je droge haar. Voor kortere kapsels adviseer ik Kangoo-Shaper of Gloss-Polisch. Ook deze producten bevatten ingrediënten die het haar beschermen tegen uitdroging en statisch geladen haar. 

 

Door gebruik te maken van deze professionele haarverzorging ben jij zeker dat jouw haar de hele winter jouw mooiste sierraad blijft.

Professionele stylingproducten zijn alleen met water al goed uit het haar te spoelen zonder residuen achter te laten. Daarom kun je gerust in plaats van je haar elke dag te wassen alleen je haar uitspoelen met warm water en gebruik je alleen een conditioner om je haar een extra verzorgingsboost te geven.

 

Een persoonlijk productadvies van kapper Raf

Weet je niet goed hoe de conditie van jouw haar er voor staat? En ben je niet helemaal zeker welke producten voor jou haar het beste zijn? Boek dan de in de Online-Agenda Onder 'STYLING' de optie: 'Wassen & verzorging kort haar' of 'lang haar'. 

Kapper Raf verteld je hoe het ervoor staat met de gezondheid van je haar, wat je haar nodig heeft en welke producten voor jou haartype het beste zijn. Je haar word in deze afspraak met de geadviseerde producten gewassen, verzorgt en gestyled zodat je meteen het verschil ziet en voelt. 

Zo! Jouw haar is klaar voor de winter. Niks kan jou ervan weerhouden om met volle teugen te gaan genieten van dit mooie winterseizoen.

Jouw boodschappenlijstje voor de Kerstman.

1. Houd de vochtbalans van je haar op peil

GLYNT HYDRO VITAMIN SHAMPOO 01

€ 12,60

GLYNT HYDRO VITAMIN SHAMPOO 01

€ 12,60

GLYNT HYDRO Vitamine Shampoo 01 is een hydraterende shampoo voor elke dag. De zeer milde formule is ideaal voor gezond haar, voor het frequent wassen van het haar, voor sporters en kinderen.

Toepassing: 

Een kleine hoeveelheid gelijkmatig in het natte haar verdelen, gewoon laten inwerken, een beetje emulgeren en dan voorzichtig uitspoelen.

 

Inhoud: 250ml.

GLYNT HYDRO VITAMIN RINSE 01

€ 13,00

GLYNT HYDRO VITAMIN RINSE 01

€ 13,00

GLYNT HYDRO Vitamin Rinse 1 is een vochtinbrengende emulsie voor elke dag en elk haartype. Zeepkruid maakt het haar voelbaar sterker.

Toepassing: na het wassen een walnootgrote hoeveelheid vanaf de haarinplant tot aan de puntjes in het vochtige haar masseren. Na een korte inwerktijd emulgeren en zorgvuldig uitspoelen.

 

Inhoud: 200ml.

2. Gebruik een olie die je haar kan opnemen

GLYNT NUTRI OIL ELIXER 05

€ 26,50

GLYNT NUTRI OIL ELIXER 05

€ 26,50

GLYNT NUTRI Oil Elixir 05 voor een diepgaande verzorging: geeft zwaar belast of droog haar een opvallende glans, een sterke lichtreflectie en maakt het fluweelzacht. Dit elixer is ook perfect geschikt als verzorging voor de haarpunten bij lang haar of als glansfinish.

Toepassing:

NUTRI Oil Elixir kan op drie verschillende manieren worden toegepast: Voor het wassen van de haren: spaarzaam in het droge haar masseren, laten intrekken en daarna shamponeren.Voor de styling: spaarzaam op het handdoekdroge haar aanbrengen, inwerken en daarna föhnen. Als en polijstende en afsluitende glansfinish: spaarzaam op het haar aanbrengen en accenturen.

 

Inhoud: 100ml.

Of een shampoo & Conditioner met olie erin

GLYNT NUTRI OIL SHAMPOO 05

€ 13,30

GLYNT NUTRI OIL SHAMPOO 05

€ 13,30

GLYNT NUTRI Oil Shampoo 05 is een lipiderijke shampoo voor droog en stug haar dat een intensieve verzorging nodig heeft of dik haar. Het is tevens ideaal als shampoo voor elke dag voor natuurlijk krullend haar.

Toepassing:

Een kleine hoeveelheid gelijkmatig in het natte haar verdelen, even laten inwerken, een beetje emulgeren en daarna zorgvuldig uitspoelen. Door de nutri-olie in de shampoo schuimt matig.

 

Inhoud: 250 ml.

GLYNT NUTRI OIL MASK 05

€ 14,40

GLYNT NUTRI OIL MASK 05

€ 14,40

GLYNT NUTRI Oil Mask 05 is een extra voedingstofrijke lipide-masker voor zwaar belast haar dat verzorging nodig heeft, en/of bij droge haarpunten. Het haar krijgt direct meer elasticiteit en wordt zijdezacht en soepel.

Toepassing:

Nadat het haar is gewassen een walnootgrote hoeveelheid op het vochtige haar brengen, vooral op de lengtes en punten, en zachtjes inmasseren.  Na een inwerktijd van 5-10 minuten emulgeren en zorgvuldig uitspoelen.

 

Inhoud: 200 ml.

3. Stylingproducten met antistatische werking

GLYNT KANGOO SHAPER HF 2

€ 14,20

GLYNT KANGOO SHAPER HF 2

€ 14,20

GLYNT KANGOO Shaper Hf 2 is een elastische design-pasta met fiberhars. Geeft het haar een variabele spanning, zijige glans en heeft een licht fixerend effect. Zeer geschikt voor het temmen en vormen van dik haar.

Toepassing:
Spaarzaam tussen de handpalmen uitsmeren en in het handdoekdroge of droge haar werken.

 

Inhoud: 75ml.

GLYNT GLOSS POLISH HF 1

€ 13,00

GLYNT GLOSS POLISH HF 1

€ 13,00

GLYNT GLOSS Polish Hf 1 is een micro-emulsie als glansfinish. Het geeft kort haar sleek styling. Bij lang haar kan het voor het accenten van of gladde lokken of passés worden gebruikt.

Toepassing:

Spaarzaam tussen de handpalmen uitsmeren en in het handdoekdroge of droge haar werken.

 

Inhoud: 75ml.

GLYNT VITA DAY CREAM HF 3

€ 12,20

GLYNT VITA DAY CREAM HF 3

€ 12,20

GLYNT VITA Day Cream Hf 3 is een vochtinbrengende stylingcrème voor een nonchalante fixatie, volume en glans. Dit product combineert verzorging en volumestyling in één, werkt zeer natuurlijk en plakt niet. Ideaal voor compacte veerkrachtige bundels met royale krullen.

Toepassing:

Bij kort haar 1 keer, bij middellang haar 2 keer doseren en gelijkmatig in het handdoekdroge haar werken. Daarna drogen met een diffuser of aan de lucht laten drogen.

 

Inhoud: 100ml.

GLYNT DIAMOND SHINE SPRAY HF 0

€ 14,20

GLYNT DIAMOND SHINE SPRAY HF 0

€ 14,20

GLYNT Diamond Shine Spray Hf 0 is een glansspray voor een sterke lichtreflectie van het haar en een extreme glans.
De kendi-olie, die wordt gewonnen uit de Hawaïaanse Kukui-notenboom, kalmeert bovendien natuurlijk krullend, kroes- of lang haar en zorgt voor het 'haar als zijde'-gevoel.

Toepassing:

Voor het stylen: in het handdoekdroge haar spuiten, daarna föhnen.
Voor toepassing van de stijltang: spaarzaam in het droge haar op de lengtes en punten inwerken, daarna stijltang gebruiken
Als glansveredeling: spaarzaam als eindfinish op het haar spuiten.

 

Inhoud: 100ml.

GLYNT CARIBBEAN SPRAY WAX HF 3

€ 14,20

GLYNT CARIBBEAN SPRAY WAX HF 3

€ 14,20

GLYNT CARIBBEAN Spray Wax Hf 3 definieert lokken, temt natuurlijke krullen, beteugelt weerbarstig haar en beschermt gesteild haar tegen kroezen. Combineert de controle van een wax met de eenvoud van een spray. Over droog haar verdelen.

Toepassing:

Spuitbus goed schudden, daarna met name op de haarinplant en op de lengtes spuiten en over droog haar verdelen.

 

Inhoud:

Vond je dit artikel interessant en leuk?  Plaats je stem of laat een reactie achter en vergeet natuurlijk niet te delen

Rating: 5 sterren
1 stem

« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.